Spor zayıflama yöntemi, zayıflama hareketleri, egzersizleri ve jimnastik yararları.

Spor ile zayıflama. Herkesin bildiğin en çok etkili zayıflama yöntemi ve en çok ta sevmediğin yöntemidir. Herkes diyet ve spor yapmadan zayıflamak istiyor. İşte arkadaşlar, gerçek şu ki, spor yapmadan zayıflamak mümkündür, ama zayıfladıktan sonra cildiniz ne hale geleceğini kimse bilemez. Hatta göbek bile zayıflarsa fena ve çok çirkin bir şeklinde ağşaya sarkacak. Siz bunu istemezsiniz her halde. Onun için de hiç bir diyetisyen yada zayıflama merkezi hızlı bir zayıflama önermez.

Zayıflama hareketleri nasıl zayıflatır? Ve zayıflatır mı? Tabi ki zayıflatır. Daha önce spor yaptıysanız fark etmişsinizdir, ilk bir kaç gün kilo vermek yerinde tam tersine 2- 3 kilo alıyorsunuz. Bu sizin kaslarınız harekete geçmesi demektir. Peki zayıflama hareketleri nasıl yağları eritiyor? Vucudumuz ısınınca yağlar aynen tencerede gibi erimektedir. kaba bir örnek, ama neyse, kötü tarafı ne biliyor musunuz? Tenceredeki köftenin yağları dibine akıyorlar. Peki vucudumuzdaki yağlar nereye akarlar? Vucut taki yağların hızlı gitmesi için bol bol su içmeniz gerekir. Spor ve su. Eğer spor yapıyorsanız bol su içmeniz gerekir. Su hem zararlı maddeleri hem yağları vucudumuzdan atar. Onun için ben her zaman su diyeti ve zayıflama çayı öneriyorum. Ama onların hakkında daha sonraki makale de anlatacağım.

Jimnastik tavsiyelerim. Her gün jimnastik yapmak zorunda değilsiniz ama spor hayatınız hiç durmamalı. Zayıflamak istiyorum diyorsanız işte size örnek spor ile zayıflama programı:

1. Her gün 30 dakika - 1 saat kadar yürüş. İster yürüş bandında ister park ta. Yürüş sizin metabolizma hızınızı dengelenir.

2. Her gün 30 dakikalık genel jimnastik hareketleri. Bu hareketler sadece zayıflamak için değil, bağırsaklar için çok faydalıdır.

3. Bölgesel zayıflamak isteyenler için göbek, bek ve bacaklar için gibi zayıflama hareketleri.

4. Vaktınız ve imkanınız varsa mutlaka haftada 2 kere spor salona gidin. Yoksa da evdeki egzersizler mutlaka işe yararlar.

Yüzme zayıflatır mı? Türkiye de çoğu insanların denizde yüzme imkanları var. Ama havuz da bile olsa, yüzmek çok faydalıdır. İlk başta bahsettiğim gibi zayıflayan insanların en büyük derdi cilt tır. Yüzme cildinizi güçlendirir, sarkması önlenir. Bu iş ile zayıflama ürünleri zayıflama kremi de çok başarılıdır ama zayıflama kremler ne kadar sağlıklı bilemediğimiz için ben tabiki de her zaman yüzme ve doğal zayıflama yolları tavsiye etiyorum.